Patelnia SILIT Professional - śr. 28 cm / poj. 4,1 l / 30 lat gwarancji na powłokę

  • Kod produktu 2111272694
Cena: 550,71 zł
Poprzednia cena: 607,95 zł
Producent: Silit
Produkt dostępny
wysyłka 3-5 dni
Koszt dostawy Darmowa dostawa
 Raty dla zakupów o wartości od 300 zł do 20 000 zł
Producent
Silit

Silit Professional - patelnia 28 cm, bez pokrywy

Patelnia Silit Professional została wykonana z Silarganu® - niezawierającego niklu, innowacyjnego materiału opracowanego przez markę Silit.
Podczas smażenia na patelni wykonanej z Silarganu® należy używać tłuszczu.
 

 
Pojemność: 4,1l
Średnica: 28 cm
Materiał: Silargan® - niezawierający niklu, innowacyjny materiał opracowany przez markę Silit
Mycie w zmywarce: tak
Rodzaj kuchenki: wszystkie rodzaje kuchenek – w tym płyty indukcyjne
Gwarancja: 30 lat na powłokę
Produkcja: Niemcy  
 
Zalety patelni Professional:
  • posiada błyszczącą i bardzo wytrzymałą powierzchnię ceramiczną
  • jest twardsza od stali, odporna na zarysowania i ścieranie
  • Silargan® nie wpływa na smak potraw
  • łatwa w czyszczeniu
  • posiada ferromagnetyczny rdzeń
  • nie traci połysku
  • doskonale nadaje się do serwowania oraz przechowywania potraw
  • antybakteryjna
  • bez niklu – doskonała dla alergików
  • nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek – w tym płyty indukcyjne
 
Silargan® to niezwykle trwała, mocna, odporna na wysokie temperatury i zarysowania ceramika, dlatego możesz mieć pewność, że nawet po wielu latach użytkowania naczynia z niej wykonane nie stracą na blasku i jakości. Silargan® został umieszczony w stalowym rdzeniu wewnątrz naczyń, co sprawdza się podczas gotowania i smażenia – nawet w bardzo wysokich temperaturach potrawy się nie przypalają i nie przywierają do ich powierzchni, zachowując swoją soczystość. 
 

Cechą produktu jest powłoka silarganowa, która nie gwarantuje zupełnie nieprzywierającego smażenia w przypadku produktów mięsnych czy zawierających białko. Patelnia posiada wysoką wytrzymałość temperaturową aż do 500°C i nie zawiera niklu. Smażenie z użyciem tej patelni wymaga pewnej wprawy i dostosowania temperatury smażenia jak i wyboru odpowiedniego rodzaju tłuszczu.  

Wskazówki użytkowania:

  • Na zimną patelnię nalewamy tłuszcz.
  • Rozgrzewamy naczynie na najwyższej temperaturze/płomieniu.
  • Jeśli pojawi się już lekki dymek z rozgrzanego oleju kładziemy mięso na patelnię.
  • Następnie zmniejszamy temperaturę o 1/3
  • Po kilku minutach mięso przestaje przywierać do patelni i możemy przewrócić na drugą stronę.

Silit

Silit jest renomowanym, niemieckim producentem najwyższej jakości garnków oraz patelni. Naczynia tej marki nie posiadają niklu i są bezpieczne dla alergików. Produkty Silit są niezawodne, trwałe i cenione na całym świecie.
 
 
 
 
 


Szczególnie polecamy 

xmas_popup

Kategorie w sklepie!

Nasze marki